De 10 beste verborgen juweeltjes in Disneyland Parijs die je moet ontdekken

21 februari 2023
De 10 beste verborgen juweeltjes in Disneyland Parijs die je moet ontdekken

Disneyland Parijs is een magische plek waar je telkens weer nieuwe dingen kunt ontdekken. Hoewel de populaire attracties en shows absoluut de moeite waard zijn, is er nog zoveel meer te vinden in het park. Hier zijn de 10 beste verborgen juweeltjes in Disneyland Parijs die je moet ontdekken tijdens je volgende bezoek.

1. La Tanière du Dragon

Onder het iconische kasteel van Doornroosje ligt een verborgen grot waar een indrukwekkende draak woont. Deze draak is de grootste Audio-Animatronics-figuur in het park en komt tot leven met bewegingen en geluiden. La Tanière du Dragon is een leuke verrassing voor bezoekers die erop stuiten en absoluut een bezoekje waard.

2. Main Street, U.S.A. Arcade

Wanneer je Main Street, U.S.A. betreedt, loop je waarschijnlijk langs de winkels en restaurants zonder stil te staan bij de prachtige arcades die zich achter de gevels bevinden. Deze overdekte doorgangen zijn versierd met prachtige kunstwerken en oude foto's die een nostalgisch gevoel opwekken. Hier vind je ook rustige zitplaatsen om even te ontsnappen aan de drukte van het park.

3. Alice's Curious Labyrinth

In Fantasyland bevindt zich een unieke attractie die alleen in Disneyland Parijs te vinden is: Alice's Curious Labyrinth. Dit doolhof, geïnspireerd op de wereld van Alice in Wonderland, is een leuke en interactieve ervaring voor het hele gezin. Het doolhof zit vol verrassingen en magische momenten. Eenmaal aan het einde van het doolhof word je beloond met een prachtig uitzicht op Fantasyland vanaf het kasteel van de Hartenkoningin.

4. Les Mystères du Nautilus

In Discoveryland ligt een onderzeeër die je misschien over het hoofd ziet. Les Mystères du Nautilus is een walkthrough-attractie waar je aan boord gaat van Kapitein Nemo's onderzeeër uit het verhaal van Jules Verne. Ontdek de mysterieuze kamers van de onderzeeër en sta oog in oog met een reusachtige inktvis in een spannende scène.

5. Le Passage Enchanté d'Aladdin

In Adventureland vind je een verborgen juweeltje dat je meeneemt op een reis door het verhaal van Aladdin. Le Passage Enchanté d'Aladdin is een sfeervolle walkthrough-attractie met prachtige diorama's en scènes uit de film. Hier kun je even ontsnappen aan de drukte en genieten van de betoverende wereld van Aladdin en Jasmine.

6. Cheshire Cat's Train

Dit kleine, onopvallende treintje dat zich in de buurt van Alice's Curious Labyrinth bevindt, is een geweldig fotomoment. Het is een miniatuurtrein met het gezicht van de Cheshire Cat uit Alice in Wonderland. Hoewel het geen attractie is, is het een leuke plek om even te stoppen en een foto te maken met een uniek Disney-element.

7. La Fontaine de Cendrillon

Net buiten Fantasyland, in een rustig hoekje van het kasteel van Doornroosje, ligt een prachtige fontein die een eerbetoon is aan Assepoester. La Fontaine de Cendrillon is een sierlijke fontein met een beeld van Assepoester en haar muizenvriendjes. Het is een rustige plek om even te ontspannen en te genieten van een sprookjesachtige omgeving.

8. Phantom Manor Boot Hill Cemetery

Phantom Manor is een bekende attractie in Disneyland Parijs, maar velen lopen voorbij het Boot Hill Cemetery zonder het te weten. Deze spookachtige begraafplaats, gelegen naast Phantom Manor, bevat humoristische grafstenen en een aantal verrassingen voor oplettende bezoekers. Neem de tijd om de details te ontdekken en geniet van de griezelige sfeer.

9. La Cabane des Robinson

In Adventureland staat een indrukwekkende boomhut die het huis is van de familie Robinson uit de film "Swiss Family Robinson". La Cabane des Robinson is een walkthrough-attractie die je van de grond tot de top van de boom laat klimmen. Onderweg ontdek je de kamers van de familie en geniet je van een prachtig uitzicht over het park.

10. Walt's - an American Restaurant

Als je op zoek bent naar een bijzondere eetervaring in Disneyland Parijs, is Walt's - an American Restaurant een verborgen juweeltje. Dit restaurant, gelegen op Main Street, U.S.A., is een eerbetoon aan Walt Disney en zijn visie voor de Disney-parken. De eetkamers zijn ingericht in verschillende thema's, geïnspireerd op de landen van het park. Hier geniet je van heerlijke gerechten en een unieke sfeer.

Met deze 10 verborgen juweeltjes in Disneyland Parijs wordt je bezoek nog magischer en onvergetelijk. Neem de tijd om deze bijzondere plekken te ontdekken en geniet van alles wat het park te bieden heeft.