De beste restaurants en bars in de Disneyland Parijs-hotels

1 april 2023
De beste restaurants en bars in de Disneyland Parijs-hotels

Disneyland Parijs is het ultieme uitje voor zowel kinderen als volwassenen. Naast de vele attracties, parades en shows, biedt het resort ook een breed scala aan eetgelegenheden en bars. In dit blog item ontdek je de beste restaurants en bars in de Disneyland Parijs-hotels, zodat je kunt genieten van overheerlijke maaltijden en verfrissende drankjes tijdens je magische verblijf.

1. California Grill (Disneyland Hotel)

De California Grill is een elegant en verfijnd restaurant gelegen in het luxueuze Disneyland Hotel. Het menu is geïnspireerd op de Californische keuken, met een mix van Franse en internationale invloeden. Begin je avond met een glas champagne of een verfrissende cocktail in de bar, voordat je plaatsneemt in het prachtige restaurant. Probeer zeker de huisgemaakte foie gras, kreeft of gegrilde vis. Voor de zoetekauwen zijn de desserts een echte traktatie, denk aan de chocoladefondant of de crème brûlée met passievrucht.

2. Inventions (Disneyland Hotel)

Inventions is een uniek buffetrestaurant in het hart van het Disneyland Hotel. Dit restaurant biedt een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin, aangezien je hier de kans krijgt om te dineren met enkele van de meest geliefde Disney-figuren. Terwijl je geniet van een uitgebreid buffet met internationale gerechten, komen Mickey Mouse, Minnie Mouse en hun vrienden langs voor foto's en knuffels. Het buffet biedt een breed scala aan smakelijke opties, van verse salades en gegrild vlees tot sushi en heerlijke desserts.

3. Yacht Club (Disney's Newport Bay Club)

Het Yacht Club-restaurant, gelegen in het prachtige Disney's Newport Bay Club, is geïnspireerd op de sfeer van een chique jachtclub. Het restaurant serveert smaakvolle, seizoensgebonden gerechten met mediterrane invloeden. Geniet van verse vis, schelp- en schaaldieren, gegrilde steaks en smakelijke pasta's in een stijlvolle en ontspannen omgeving. Vergeet ook niet om een glas wijn te proeven uit de uitgebreide wijnkaart, die zorgvuldig is samengesteld om de gerechten perfect te begeleiden.

4. Manhattan Restaurant (Disney's Hotel New York – The Art of Marvel)

Het Manhattan Restaurant in Disney's Hotel New York – The Art of Marvel is een eerbetoon aan de iconische skyline van New York City. Dit restaurant serveert een verfijnd menu met Italiaanse en Amerikaanse klassiekers, zoals lasagne, risotto en gegrilde steaks. De sfeer in het restaurant is stijlvol en modern, geïnspireerd op de wereld van Marvel. Geniet van een smakelijke maaltijd in dit unieke restaurant, terwijl je de indrukwekkende kunstwerken van Marvel's superhelden bewondert.

5. Bistrot Chez Rémy (Disney's Hotel Cheyenne)

Bistrot Chez Rémy is een charmant Frans restaurant, gelegen in Disney's Hotel Cheyenne. Dit restaurant is geïnspireerd op de populaire Disney-Pixar film 'Ratatouille' en biedt een unieke ervaring waarbij je jezelf verkleind waant tot de grootte van een rat. De tafels en stoelen lijken op gigantische doppen en bestek, terwijl de muren zijn versierd met enorme foto's van Parijs. Het menu bevat typisch Franse gerechten, zoals coq au vin, ratatouille en crème brûlée. Een bezoek aan Bistrot Chez Rémy is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

6. Captain's Quarters (Disney's Newport Bay Club)

De Captain's Quarters bar is de perfecte plek om te ontspannen na een dag vol avontuur in Disneyland Parijs. Deze nautisch geïnspireerde bar bevindt zich in Disney's Newport Bay Club en biedt een uitgebreide selectie van drankjes, waaronder cocktails, bieren, wijnen en sterke dranken. Geniet van een drankje in een comfortabele fauteuil terwijl je uitkijkt over het prachtige meer van het resort. De Captain's Quarters biedt ook een selectie van lichte snacks, zoals sandwiches, salades en tapas.

7. Café Fantasia (Disneyland Hotel)

Café Fantasia is een stijlvolle pianobar gelegen in het Disneyland Hotel. Deze bar is geïnspireerd op de klassieke Disney-film 'Fantasia' en biedt een sfeervolle omgeving om te ontspannen met een drankje en te genieten van live pianomuziek. De cocktailkaart is indrukwekkend, met een breed scala aan klassieke cocktails en enkele unieke creaties geïnspireerd op Disney-personages. Probeer zeker de 'Mickey's Blue', een verfrissende mix van gin, blue curaçao en limoensap.

8. Red Garter Saloon (Disney's Hotel Cheyenne)

De Red Garter Saloon is een levendige bar in het hart van Disney's Hotel Cheyenne. Deze bar is geïnspireerd op de saloons van het oude Wilde Westen en biedt een authentieke sfeer, compleet met houten tafels, rode leren stoelen en countrymuziek. Geniet van een verfrissend biertje, een glas wijn of een cocktail terwijl je jezelf onderdompelt in de sfeer van het Amerikaanse Westen.

In Disneyland Parijs is er geen tekort aan heerlijke eetgelegenheden en gezellige bars. Of je nu op zoek bent naar een elegant diner, een gezellige familie-ervaring of een ontspannen drankje, je zult zeker iets vinden dat bij je smaak past in de vele restaurants en bars van de Disneyland Parijs-hotels.