De beste souvenirwinkels in Disneyland Parijs: waar je unieke cadeaus en memorabilia kunt vinden

5 maart 2023
De beste souvenirwinkels in Disneyland Parijs: waar je unieke cadeaus en memorabilia kunt vinden

Disneyland Parijs is een magische plek waar je onvergetelijke herinneringen kunt creëren. Maar wat is een bezoek aan het park zonder een paar unieke souvenirs om mee naar huis te nemen? In dit artikel delen we de beste souvenirwinkels in Disneyland Parijs waar je de meest unieke cadeaus en memorabilia kunt vinden. Van exclusieve Disney merchandise tot gepersonaliseerde items, er is voor ieder wat wils.

1. Emporium

De Emporium is de grootste en meest uitgebreide winkel in Disneyland Parijs. Gelegen op Main Street USA, is het de perfecte plek om je Disney shopping avontuur te beginnen. Hier vind je een breed scala aan Disney merchandise, van kleding en accessoires tot speelgoed en verzamelobjecten. Er zijn ook verschillende secties gewijd aan populaire Disney thema's, zoals prinsessen, Pixar en Star Wars. Als je op zoek bent naar een specifiek item of een uitgebreide selectie wilt verkennen, is de Emporium de winkel voor jou.

2. Harrington's Fine China & Porcelains

Voor de verzamelaars onder ons is Harrington's Fine China & Porcelains een must-visit. Deze winkel, gevestigd op Main Street USA, is gespecialiseerd in hoogwaardig porselein en keramiek. Hier vind je prachtige beeldjes van je favoriete Disney-personages, verzamelborden en zelfs Mickey Mouse theesets. Als je op zoek bent naar een elegant en verfijnd souvenir om je bezoek aan Disneyland Parijs te herdenken, dan is dit de perfecte winkel.

3. Ribbons & Bows Hat Shop

Als je op zoek bent naar een unieke en gepersonaliseerde souvenir, moet je zeker een bezoekje brengen aan de Ribbons & Bows Hat Shop. Deze winkel, gelegen op Main Street USA, biedt een breed scala aan hoeden en petten die je kunt laten personaliseren met je naam of een speciale boodschap. Kies uit klassieke Mickey oren, stijlvolle petten of schattige prinsessenhoeden voor een souvenir dat echt uniek is.

4. The Disney Gallery

Kunstliefhebbers zullen zeker genieten van een bezoek aan The Disney Gallery, gelegen in het Disneyland Hotel. Deze winkel is gespecialiseerd in Disney kunstwerken, zoals schilderijen, beeldjes, prints en posters. Je vindt er ook unieke, gelimiteerde oplage kunstwerken die nergens anders te vinden zijn. Of je nu op zoek bent naar een kunstwerk voor jezelf of een cadeau voor een Disney fan, The Disney Gallery heeft een breed scala aan opties om uit te kiezen.

5. Star Traders

Voor fans van Star Wars is Star Traders de ultieme souvenirwinkel. Gelegen in Discoveryland, biedt deze winkel een breed scala aan Star Wars merchandise, van kleding en accessoires tot speelgoed en verzamelobjecten. Hier vind je alles wat je nodig hebt om je intergalactische avonturen voort te zetten, inclusief lichtzwaarden, actiefiguren en zelfs gepersonaliseerde Star Wars-namenplaatjes.

6. La Boutique du Château

Niets zegt "Disneyland Parijs" meer dan het iconische kasteel van Doornroosje, en La Boutique du Château is de perfecte plek om een magisch souvenir te vinden. Gelegen aan de voet van het kasteel, vind je hier een breed scala aan prinsessen-gerelateerde merchandise, van kleding en accessoires tot speelgoed en verzamelobjecten. Dit is ook een geweldige plek om een koninklijke make-over te krijgen bij de Bibbidi Bobbidi Boutique, waar je je kunt laten transformeren tot je favoriete prinses of ridder.

7. Merlin l'Enchanteur

Voor een echt unieke winkelervaring moet je zeker een bezoek brengen aan Merlin l'Enchanteur. Deze sfeervolle winkel is gevestigd in een middeleeuws kasteel en biedt een breed scala aan betoverende souvenirs. Van zwaarden en schilden tot magische spreukenboeken en toverstokken, hier vind je alles wat je nodig hebt voor je eigen sprookjesavontuur.

8. World of Disney

Gelegen in Disney Village, biedt World of Disney een enorme selectie aan Disney merchandise van alle parken. Van kleding en accessoires tot speelgoed en verzamelobjecten, je vindt hier alles wat je nodig hebt om je bezoek aan Disneyland Parijs te herinneren. Dit is ook een geweldige plek om souvenirs te vinden van andere Disney Parken, zoals Walt Disney World en Disneyland Resort in Californië.

9. Chez Marianne Souvenirs de Paris

Als je op zoek bent naar een souvenir dat de magie van Disneyland Parijs combineert met de charme van de Franse hoofdstad, dan is Chez Marianne Souvenirs de Paris de winkel voor jou. Gelegen in het Walt Disney Studios Park, biedt deze winkel een breed scala aan Parijse souvenirs, zoals Eiffeltoren beeldjes, Franse berets en stijlvolle tassen. Hier vind je de perfecte souvenirs om je bezoek aan Disneyland Parijs én de stad Parijs te herdenken.

10. Poupée Parlante

Tot slot is Poupée Parlante, gelegen in Fantasyland, de perfecte winkel voor fans van Disney's klassieke animatiefilms. Hier vind je een breed scala aan knuffels, poppen en speelgoed van je favoriete personages, zoals Sneeuwwitje, Assepoester en Belle. Of je nu op zoek bent naar een knuffelbare vriend of een verzamelobject, Poupée Parlante heeft iets voor elke Disney fan.

In Disneyland Parijs vind je een schat aan unieke souvenirwinkels die je bezoek aan het park extra speciaal maken. Van exclusieve merchandise tot gepersonaliseerde items, er zijn tal van mogelijkheden om een blijvende herinnering aan je magische avonturen mee naar huis te nemen. Bezoek deze winkels tijdens je verblijf en ontdek de wonderen van Disney shopping!