De betoverende geschiedenis van het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs

8 augustus 2023
De betoverende geschiedenis van het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs

Als je Disneyland Parijs binnenloopt, is het eerste dat je opvalt het majestueuze kasteel van Doornroosje, dat centraal staat in het park. Het is niet alleen een iconisch symbool van Disneyland Parijs, maar ook van de betoverende sprookjeswereld die Walt Disney heeft gecreëerd. In dit artikel duiken we in de geschiedenis en de betekenis van het kasteel van Doornroosje in Disneyland Parijs.

Het ontwerp van het kasteel

Het kasteel van Doornroosje is ontworpen door Imagineer Tom Morris en zijn team. Het kasteel is gebaseerd op de middeleeuwse kastelen in Europa en heeft een gotische stijl. Het is gemaakt van beton en heeft een hoogte van 50 meter, wat het het hoogste punt in Disneyland Parijs maakt.

Het kasteel heeft twee torens, genaamd de Oostelijke en de Westelijke Toren. De Oostelijke Toren heeft een klok die elk uur slaat en de Westelijke Toren heeft een draak erop die vuur spuwt. De draak is een eerbetoon aan de film 'Sleeping Beauty', waarin de prinses Aurora wordt bedreigd door een draak.

De geschiedenis van het kasteel

Het kasteel van Doornroosje werd gebouwd als onderdeel van de opening van Disneyland Parijs in 1992. Het was het eerste kasteel dat werd gebouwd voor een Disney-park sinds het kasteel van Assepoester in Disney World in 1971.

Het kasteel van Doornroosje heeft een rijke geschiedenis in Disneyland Parijs. Het werd gebruikt als decor voor verschillende shows en parades in het park. Het kasteel was ook het decor voor de populaire vuurwerkshow 'Disney Dreams!', waarbij het kasteel werd verlicht en er beelden op werden geprojecteerd.

De betekenis van het kasteel

Het kasteel van Doornroosje heeft een diepe betekenis voor Disneyland Parijs en voor de fans van Disney. Het is niet alleen een symbool van de sprookjeswereld die Walt Disney heeft gecreëerd, maar het vertegenwoordigt ook de kracht van het goede over het kwaad.

Het verhaal van Doornroosje gaat over een prinses die wordt vervloekt door een kwaadaardige fee en in een diepe slaap valt. Maar uiteindelijk wordt ze wakker gekust door haar prins en leven ze nog lang en gelukkig. Het kasteel van Doornroosje staat symbool voor de kracht van het goede en de liefde die uiteindelijk alles overwint.

Het kasteel vandaag

Vandaag de dag is het kasteel van Doornroosje een van de meest populaire attracties in Disneyland Parijs. Bezoekers kunnen het kasteel beklimmen en genieten van het uitzicht over het park. Binnenin het kasteel is er een galerij met gebrandschilderde ramen die het verhaal van Doornroosje vertellen.

Het kasteel van Doornroosje is ook het decor voor de populaire attractie 'La Tanière du Dragon', waarbij bezoekers een draak kunnen zien die diep in de kelders van het kasteel leeft. Deze attractie is een eerbetoon aan de draak die op de Westelijke Toren staat.

Het kasteel van Doornroosje is een iconisch symbool van Disneyland Parijs en een eerbetoon aan de sprookjeswereld die Walt Disney heeft gecreëerd. Het is niet alleen een prachtig ontworpen kasteel, maar het heeft ook een diepe betekenis voor zowel Disneyland Parijs als de fans van Disney. Het vertegenwoordigt de kracht van het goede over het kwaad en herinnert ons eraan dat liefde uiteindelijk alles overwint. Als je Disneyland Parijs bezoekt, mag je het kasteel van Doornroosje zeker niet missen.