De betoverende wereld van Alice in Wonderland in Fantasyland

21 maart 2023
De betoverende wereld van Alice in Wonderland in Fantasyland

Stap in de betoverende wereld van Alice in Wonderland in Fantasyland, Disneyland Parijs. Dit magische land, geïnspireerd door de fantasierijke verhalen van Lewis Carroll, is de perfecte plek voor zowel kinderen als volwassenen om te genieten van de charme en de wonderen van Wonderland. In deze blogpost nemen we je mee door de meest fascinerende attracties en bezienswaardigheden van de Alice in Wonderland ervaring.

Alice's Curious Labyrinth

Een van de meest iconische attracties van Fantasyland is Alice's Curious Labyrinth, een doolhof vol kleurrijke bloemen, speelse sculpturen en verrassende wendingen. Terwijl je door het doolhof navigeert, kom je enkele van je favoriete personages uit de klassieke verhalen tegen, zoals de Cheshire Cat en de White Rabbit. Het doel van het doolhof is om het kasteel van de Queen of Hearts te bereiken, waar je wordt getrakteerd op een adembenemend uitzicht over Fantasyland.

Het doolhof is geschikt voor alle leeftijden en biedt een meeslepende ervaring voor zowel kinderen als volwassenen. Dwaal door de kronkelende paden, ontmoet bekende gezichten en verlies jezelf in de wonderlijke wereld van Alice in Wonderland.

Mad Hatter's Tea Cups

Voor een draaiende en duizelingwekkende ervaring moet je zeker een ritje maken in de Mad Hatter's Tea Cups. Geïnspireerd door de beroemde theekrans in de film, nodigt deze kleurrijke attractie je uit om plaats te nemen in een van de reusachtige theekopjes en mee te draaien in een wervelwind van plezier.

Je kunt de snelheid van je theekopje zelf bepalen door aan het wiel in het midden te draaien. Hoe sneller je draait, hoe sneller je kopje ronddraait! Dit is de perfecte attractie voor gezinnen en vrienden die samen willen genieten van een luchtige en vrolijke ervaring. Vergeet niet om te zwaaien naar de Mad Hatter en de March Hare, die je zeker zullen zien terwijl je ronddraait in hun theekransje.

Les Voyages de Pinocchio

Naast de wonderen van Alice in Wonderland, biedt Fantasyland ook andere sprookjesachtige ervaringen zoals Les Voyages de Pinocchio. Deze attractie neemt je mee op een avontuur door het verhaal van Pinocchio, de houten pop die tot leven kwam. Stap in een van de houten wagens en ontdek de wereld van Pinocchio, van Geppetto's werkplaats tot de afronding van zijn reis als een echte jongen.

Hoewel deze attractie niet specifiek gericht is op Alice in Wonderland, draagt het bij aan de algehele sfeer van magie en fantasie die in Fantasyland te vinden is. Het is een mooie aanvulling op je bezoek aan de wereld van Alice en haar vrienden.

Meet & Greet met Alice en haar vrienden

Voor een extra speciale ervaring, zorg ervoor dat je de kans grijpt om Alice, de Mad Hatter en andere geliefde personages uit de verhalen te ontmoeten. Deze meet & greet sessies bieden een geweldige gelegenheid om foto's te maken en herinneringen op te halen met enkele van de meest iconische figuren uit de wereld van Alice in Wonderland.

De ontmoetingen met de personages zijn te vinden in de buurt van Alice's Curious Labyrinth en op verschillende tijdstippen gedurende de dag. Controleer het parkprogramma of vraag een cast member voor de exacte tijden en locaties, zodat je deze onvergetelijke ontmoetingen niet mist.

De magie van Fantasyland

Naast de Alice in Wonderland attracties en ontmoetingen, biedt Fantasyland tal van andere betoverende ervaringen die je niet mag missen. Bezoek het kasteel van Doornroosje, een prachtig icoon van Disneyland Parijs, en ontdek de verborgen schatten en geheimen die binnenin liggen. Verken ook de vele andere attracties geïnspireerd door sprookjes, zoals Peter Pan's Flight, It's a Small World en Le Pays des Contes de Fées.

Fantasyland is echt een plek waar dromen tot leven komen en de verbeelding de vrije loop krijgt. Het is een onmisbaar onderdeel van je bezoek aan Disneyland Parijs en biedt eindeloze mogelijkheden voor plezier, opwinding en ontdekking.

De betoverende wereld van Alice in Wonderland in Fantasyland, Disneyland Parijs, is een absolute must voor fans van het klassieke verhaal en voor iedereen die op zoek is naar een magische en fantasierijke ervaring. Van het navigeren door Alice's Curious Labyrinth tot het draaien in Mad Hatter's Tea Cups, er zijn tal van activiteiten en ontmoetingen om je onder te dompelen in de wonderlijke wereld van Wonderland.

Laat jezelf meevoeren door de magie van Fantasyland en geniet van een onvergetelijk avontuur in de wereld van Alice in Wonderland en andere geliefde sprookjes. Dit is een ervaring die je niet snel zult vergeten en die je zeker nog eens wilt beleven.