De geheimen achter de spookachtige Phantom Manor in Frontierland

14 juni 2023
De geheimen achter de spookachtige Phantom Manor in Frontierland

Disneyland Parijs is de thuisbasis van een van de meest iconische attracties van het park, de Phantom Manor. Deze spookachtige rit is geïnspireerd op de legendarische attractie Haunted Mansion in Disneyland Californië en Walt Disney World in Florida. Maar de Phantom Manor heeft een geheel eigen verhaal en is een attractie die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs. In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen van de Phantom Manor en ontdekken we de geheimen van deze unieke attractie.

Het verhaal achter Phantom Manor

De Phantom Manor is gebouwd in Frontierland en heeft een Western-thema. De attractie is geïnspireerd op het verhaal van de familie Ravenswood, die ooit een welvarend mijnbouwbedrijf in het Wilde Westen hadden. Maar toen de dochter van de familie, Melanie Ravenswood, verliefd werd op een arme mijnwerker genaamd Jake, keurde haar vader de relatie af en liet hij Jake vermoorden.

Na de dood van Jake, verdween Melanie en werd het landgoed van de familie verlaten. Jaren later werd het landgoed heropend als Phantom Manor, waar bezoekers worden uitgenodigd om een kijkje te nemen in het verlaten landhuis. Maar al snel ontdekken ze dat het landhuis nog steeds bewoond wordt door geesten, waaronder de wraakzuchtige geest van Jake, die op zoek is naar wraak op de familie Ravenswood.

De geheime kamer

Een van de meest opvallende kenmerken van de Phantom Manor is de geheime kamer. Deze kamer bevindt zich aan het begin van de rit en is een van de meest memorabele momenten van de attractie. Bezoekers worden uitgenodigd om plaats te nemen op een grote, ronde draaischijf en worden vervolgens in een donkere kamer gebracht. Terwijl de draaischijf langzaam ronddraait, wordt het verhaal van de familie Ravenswood verteld en begint de attractie echt.

Maar wat veel mensen niet weten, is dat de geheime kamer eigenlijk een lift is. Terwijl de draaischijf ronddraait, zakt de kamer langzaam naar beneden naar de ondergrondse niveaus van de attractie. Dit zorgt voor een bijzondere ervaring en creëert het gevoel dat bezoekers echt in een spookhuis zijn.

Het muziekthema van Phantom Manor

Een ander belangrijk aspect van de Phantom Manor is de muziek. De soundtrack van de attractie is gecomponeerd door de legendarische componist, John Debney. Debney is bekend vanwege zijn werk aan andere Disney-attracties, waaronder Pirates of the Caribbean en The Jungle Cruise.

De muziek van Phantom Manor is een combinatie van klassieke muziek en Western-thema's, die perfect passen bij het verhaal van de attractie. Debney heeft nauw samengewerkt met Imagineers om de muziek te creëren die de juiste sfeer zou oproepen voor de attractie. Het resultaat is een soundtrack die net zo memorabel is als de attractie zelf.

De technische aspecten van Phantom Manor

Naast het verhaal, de muziek en de thema's, is de Phantom Manor ook technisch gezien een hoogstandje. De attractie maakt gebruik van geavanceerde technologieën om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden. Een van de meest opvallende kenmerken van de attractie is de Pepper's Ghost-technologie, die wordt gebruikt om de geesten in de attractie te creëren.

Pepper's Ghost is een oude technologie die vaak wordt gebruikt in spookhuizen en optische illusies. Het werkt door het reflecteren van licht op een glazen plaat, waardoor het lijkt alsof er een hologram in de kamer is. In de Phantom Manor wordt deze technologie gebruikt om de geesten van de familie Ravenswood en andere personages in de attractie te creëren.

Daarnaast maakt de Phantom Manor ook gebruik van andere technieken, zoals animatronics, geluid- en lichteffecten, en zelfs geur. Dit alles zorgt voor een complete en meeslepende ervaring voor bezoekers.

De Phantom Manor is een van de meest iconische attracties van Disneyland Parijs en heeft een rijke geschiedenis en uniek verhaal. Van de geheime kamer tot de muziek en de technologie, er zijn veel aspecten van deze attractie die het zo speciaal maken. Als je ooit de kans krijgt om Disneyland Parijs te bezoeken, zorg er dan zeker voor dat je Phantom Manor bezoekt en ontdek de geheimen achter deze spookachtige attractie.