De geschiedenis en het ontwerp achter de hotels van Disneyland Parijs

17 januari 2023
De geschiedenis en het ontwerp achter de hotels van Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is al meer dan twee decennia een magische bestemming voor gezinnen, stelletjes en Disney-fanaten. Hoewel het park zelf al een wereld op zich is, zijn de hotels van Disneyland Parijs een essentieel onderdeel van de ervaring. In dit blogbericht duiken we in de geschiedenis en het ontwerp van de verschillende hotels in Disneyland Parijs.

Een droom wordt werkelijkheid

De droom van het bouwen van een Europese versie van Disneyland werd voor het eerst geopperd in de jaren '70, maar het duurde tot de jaren '80 voordat het idee echt vorm kreeg. In 1984 werd het bedrijf Euro Disney SCA opgericht, met als doel het bouwen van het eerste Europese Disney-resort buiten de Verenigde Staten. De keuze viel op een locatie net buiten Parijs, in het plaatsje Marne-la-Vallée.

Het resort werd geopend op 12 april 1992 en bestond uit het Disneyland Park, het Disney Village (voorheen bekend als Festival Disney) en zeven themahotels. Het doel van deze hotels was om bezoekers onder te dompelen in de magie van Disney, ook nadat de attracties gesloten waren.

Disneyland Hotel – Een koninklijk welkom

Het Disneyland Hotel, gelegen bij de ingang van het Disneyland Park, is ontworpen om bezoekers een koninklijk welkom te geven. Het hotel is geïnspireerd op de Victoriaanse architectuur en doet denken aan de grote Amerikaanse hotels uit de 19e eeuw. Met zijn roze muren, groene daken en gouden torentjes, straalt het hotel grandeur en elegantie uit.

Binnenin het Disneyland Hotel is het interieur net zo indrukwekkend als de buitenkant. De lobby is voorzien van enorme kroonluchters, marmeren vloeren en weelderige bloemstukken. Ook de kamers zijn rijkelijk gedecoreerd met Disney-details en klassieke Franse stijlelementen.

Disney's Hotel New York – The Art of Marvel

Disney's Hotel New York, gelegen op loopafstand van het park, is geïnspireerd op de skyline van Manhattan. Het hotel heeft een strakke, moderne uitstraling en is onlangs gerenoveerd om het thema van Marvel-superhelden te omarmen. Het nieuwe ontwerp, genaamd "The Art of Marvel", is een eerbetoon aan zowel de stad New York als de wereld van Marvel Comics.

Binnen in het hotel vind je een indrukwekkende verzameling van Marvel-kunstwerken, waaronder stripboekcovers, concepttekeningen en beeldhouwwerken. De kamers zijn voorzien van unieke Marvel-details, zoals Avengers-beddengoed en Spider-Man-kunst aan de muur.

Disney's Newport Bay Club – Nautische elegantie

Disney's Newport Bay Club is geïnspireerd op de kustplaatsen van New England in de Verenigde Staten. Het hotel, gelegen aan het grote meer van het resort, heeft een nautisch thema dat doet denken aan de luxueuze jachthavens van de Amerikaanse oostkust.

De kamers van het Newport Bay Club zijn ingericht in zachte blauw- en witte kleuren en zijn voorzien van nautische details. Het hotel biedt ook een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden, waaronder Cape Cod, een buffetrestaurant met verse visgerechten, en de Yacht Club, waar je kunt genieten van een verfijnde maritieme sfeer.

Disney's Sequoia Lodge – Een knusse berghut

Disney's Sequoia Lodge is geïnspireerd op de grote nationale parklodges van de Verenigde Staten, zoals die in Yosemite en Yellowstone. Het hotel is omringd door groene dennenbomen, wat zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer.

Het interieur van de Sequoia Lodge is warm en uitnodigend, met veel houten details en een grote stenen open haard in de lobby. De kamers zijn eenvoudig maar gezellig, en de Bambi-suite is een bijzondere favoriet onder Disney-fans.

Disney's Hotel Cheyenne – Het Wilde Westen

Disney's Hotel Cheyenne dompelt je onder in de wereld van het Amerikaanse Wilde Westen. Het hotel is ontworpen als een typisch westernstadje, compleet met houten gevels, zandstraten en een saloon. De kamers zijn voorzien van cowboy-details en Toy Story-thema's, waardoor je je een echte cowboy of cowgirl voelt.

Disney's Hotel Santa Fe – Route 66 en Cars

Disney's Hotel Santa Fe is geïnspireerd op de beroemde Route 66 die door het zuidwesten van de Verenigde Staten loopt. Het hotel heeft een woestijnthema en is versierd met neonverlichting en vintage auto's. Sinds de release van Pixar's Cars, heeft het hotel ook een Cars-thema geïntroduceerd in de kamers en openbare ruimtes.

Disney's Davy Crockett Ranch – Een rustieke blokhut

Disney's Davy Crockett Ranch ligt iets verder van het park en is perfect voor bezoekers die op zoek zijn naar een rustige, natuurlijke omgeving. De accommodatie bestaat uit blokhutten die zijn vernoemd naar de legendarische Amerikaanse pionier Davy Crockett. De rustieke inrichting en het buitenleven maken dit een ideale plek voor gezinnen die willen ontsnappen aan de drukte van het park.

De hotels van Disneyland Parijs zijn meer dan alleen een plek om te slapen; ze zijn een belangrijk onderdeel van de totale Disney-ervaring. Elk hotel heeft zijn eigen unieke thema en ontwerp, waardoor gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de magie van Disney. Van het koninklijke Disneyland Hotel tot de rustieke Davy Crockett Ranch, er is een hotel voor elke smaak en elk budget.