De Lion King en Jungle Festival in Disneyland Parijs: shows en entertainment

3 januari 2023
De Lion King en Jungle Festival in Disneyland Parijs: shows en entertainment

Heb je altijd al gedroomd van een avontuur in de jungle? Wil je graag een wild feestje met je favoriete Disney-figuren beleven? Dan is het Lion King en Jungle Festival in Disneyland Parijs precies wat je zoekt! Dit kleurrijke evenement combineert de magie van Disney met de prachtige wereld van de Lion King en Jungle Book. In deze blogpost vertellen we je alles over de shows en entertainment die je tijdens dit festival kunt verwachten.

Het Lion King en Jungle Festival

Het Lion King en Jungle Festival vindt jaarlijks plaats in Disneyland Parijs, meestal in de zomermaanden. Dit betoverende evenement neemt je mee op een avontuur door de Afrikaanse savanne en de Indiase jungle, waar je een scala aan spectaculaire shows en interactieve ervaringen kunt ontdekken.

Deze feestelijke periode is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich helemaal uitleven tijdens dit festival. Het park is tijdens het Lion King en Jungle Festival nog kleurrijker en levendiger dan normaal, met overal vrolijke muziek, dansers en natuurlijk je favoriete Disney-figuren.

Shows en entertainment tijdens het Lion King en Jungle Festival

Tijdens het Lion King en Jungle Festival kun je genieten van verschillende shows en entertainment. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

1. The Lion King: Rhythms of the Pride Lands

Dit is zonder twijfel de meest spectaculaire show tijdens het Lion King en Jungle Festival. In deze adembenemende voorstelling komen de personages uit de Lion King tot leven door middel van indrukwekkende kostuums, acrobatiek en live muziek. Je zult genieten van de prachtige zangstemmen, de Afrikaanse dansen en de bijzondere effecten.

De show wordt meerdere keren per dag opgevoerd in het Frontierland Theater, een speciaal gebouwd theater voor deze gelegenheid. Zorg ervoor dat je op tijd bent om een goede plek te bemachtigen, want deze show is immens populair!

2. The Jungle Book Jive

De Jungle Book Jive is een vrolijke en energieke parade, waarin de personages uit het Jungle Book centraal staan. Samen met Mickey en zijn vrienden nemen Mowgli, Baloe, Kaa en de andere figuren je mee op een muzikale reis door de jungle. De parade bevat kleurrijke kostuums, swingende muziek en indrukwekkende dansers.

De Jungle Book Jive vindt dagelijks plaats op Central Plaza, vlak voor het kasteel. Zorg dat je op tijd een plekje vindt langs de route, zodat je geen moment van deze fantastische parade hoeft te missen.

3. Djembe Joy Village

Heb je na het zien van de shows zin gekregen om zelf te dansen en muziek te maken? Dan is Djembe Joy Village de perfecte plek voor jou! In dit interactieve gedeelte van het Lion King en Jungle Festival kun je leren drummen op Afrikaanse djembe's en swingen op de vrolijke muziek.

Djembe Joy Village is te vinden in Adventureland en is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Waag je aan een lesje drummen en laat je helemaal gaan op de opzwepende ritmes.

4. Timon's MataDance

Tijdens Timon's MataDance kun je samen met Timon en Pumbaa uit De Leeuwenkoning een feestje bouwen! Deze interactieve show is perfect voor kinderen die graag willen dansen en meedoen met de personages. Timon en Pumbaa leren je de leukste danspasjes en zorgen ervoor dat iedereen een geweldige tijd heeft.

Timon's MataDance vindt plaats in Adventureland, vlakbij Djembe Joy Village. Zorg ervoor dat je op tijd bent om een plekje vooraan te bemachtigen en volop mee te kunnen dansen.

5. Ontmoet je favoriete Disney-figuren

Natuurlijk zijn er tijdens het Lion King en Jungle Festival ook volop mogelijkheden om je favoriete Disney-figuren te ontmoeten. Zo kun je op de foto met Mickey en Minnie in hun speciale jungle-outfits, of een knuffel krijgen van Baloe en Koning Louie. Houd je ogen open, want je weet nooit wie je tegen het lijf loopt in het park!

Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur

Het Lion King en Jungle Festival is een unieke ervaring die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs. Zorg ervoor dat je van tevoren de showtijden en locaties checkt, zodat je niets hoeft te missen van dit spectaculaire evenement.

Bereid je voor op een dag vol muziek, dans en plezier met je favoriete Disney-figuren en laat je meeslepen in de wereld van de Lion King en Jungle Book. Wij wensen je alvast veel plezier tijdens je avontuur in Disneyland Parijs!