De magie van Fantasyland: Een reis door de betoverende wereld van Disney-prinsessen

17 juni 2023
De magie van Fantasyland: Een reis door de betoverende wereld van Disney-prinsessen

Fantasyland is een van de meest iconische en betoverende delen van Disneyland Parijs, en dat is niet zonder reden. Het is de plek waar dromen werkelijkheid worden, waar fantasie en realiteit samenkomen en waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in de magische wereld van Disney-prinsessen. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door Fantasyland en ontdekken we de betoverende wereld van Disney-prinsessen.

Het kasteel van Doornroosje

Wanneer je Fantasyland binnenkomt, is het eerste dat je opvalt het prachtige kasteel van Doornroosje. Het kasteel is niet alleen een iconisch herkenningspunt van Disneyland Parijs, maar ook een van de meest indrukwekkende attracties. Het kasteel is gebaseerd op het kasteel uit de beroemde Disney-film 'Doornroosje' en is een van de grootste kastelen in alle Disney-parken ter wereld.

Binnenin het kasteel vind je de galerij van de prinsessen, waar je een collectie schilderijen van alle Disney-prinsessen kunt bewonderen. Het is een magische ervaring om door deze galerij te lopen en de prachtige kunstwerken te bewonderen. Van Sneeuwwitje tot Assepoester en van Belle tot Rapunzel, alle prinsessen zijn vertegenwoordigd.

De attracties van Fantasyland

Naast het kasteel van Doornroosje zijn er nog veel meer attracties en ervaringen in Fantasyland die de magie van Disney-prinsessen tot leven brengen. Hier zijn enkele van de hoogtepunten:

It's a Small World

It's a Small World is een van de meest iconische attracties van Disneyland Parijs. Het is een boottocht door verschillende landen en culturen, waarbij je wordt begroet door schattige poppen in traditionele kleding. Een van de hoogtepunten van de attractie is het gedeelte gewijd aan Disney-prinsessen. Hier vind je poppen van bekende prinsessen zoals Sneeuwwitje, Assepoester en Ariel, die dansen op de melodie van 'It's a Small World'.

Peter Pan's Flight

Peter Pan's Flight is een attractie voor jong en oud. Het is een ritje in een vliegend schip dat je meeneemt naar de magische wereld van Peter Pan en Tinkerbell. Tijdens de rit vlieg je over Londen en het eiland Nimmerland, waar je prachtige uitzichten hebt op de verschillende decors en personages. Een van de hoogtepunten van de attractie is het moment waarop je over de slaapkamer van Wendy, Michael en John vliegt en de schaduwen van Peter Pan en Kapitein Haak ziet.

Snow White's Scary Adventures

Snow White's Scary Adventures is een attractie die je meeneemt door het verhaal van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Het is een donkere rit waarbij je door verschillende scènes rijdt. Van de ontmoeting met de boze heks tot de kus van de prins, alle belangrijke momenten uit de film komen aan bod. De attractie is een beetje eng en kan wat enge momenten bevatten, dus het is misschien niet geschikt voor de allerkleinsten.

Interactie met Disney-prinsessen

Een van de meest magische aspecten van Fantasyland is de mogelijkheid om Disney-prinsessen te ontmoeten en met ze op de foto te gaan. Er zijn verschillende locaties in Fantasyland waar je prinsessen kunt ontmoeten, en het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Een van de meest populaire locaties is de Auberge de Cendrillon, een restaurant in Franse stijl waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je wordt begroet door Disney-prinsessen. Tijdens het eten komen de prinsessen langs je tafel om met je te praten en op de foto te gaan. Het is een unieke ervaring die perfect is voor gezinnen met kinderen die dol zijn op Disney-prinsessen.

Naast de Auberge de Cendrillon zijn er ook andere locaties waar je prinsessen kunt ontmoeten, zoals het Princess Pavilion en de meet-and-greet locaties in Fantasyland. Het is altijd een goed idee om te controleren welke prinsessen aanwezig zijn en wanneer ze beschikbaar zijn voor meet-and-greets, zodat je geen enkele kans mist om je favoriete prinses te ontmoeten.

Fantasyland is een van de meest betoverende delen van Disneyland Parijs en de perfecte plek om de magische wereld van Disney-prinsessen te ontdekken. Van het kasteel van Doornroosje tot de attracties en de interactie met prinsessen, er is voor iedereen iets te beleven. Of je nu jong of oud bent, een fan van Disney-prinsessen of gewoon op zoek naar een magische ervaring, Fantasyland is een must-see tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs. Kom en ontdek de betoverende wereld van Disney-prinsessen en laat je meevoeren in een wereld vol fantasie en magie.