De Magie van Halloween en Kerst in Disneyland Parijs

26 maart 2023
De Magie van Halloween en Kerst in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is de perfecte plek om het hele jaar door te bezoeken, maar tijdens de feestdagen komt het park echt tot leven. Halloween en kerst zijn twee van de meest populaire seizoenen om het park te bezoeken. Beide seizoenen bieden een unieke en magische ervaring, met spectaculaire decoraties, feestelijke sferen en onvergetelijke momenten die je zeker niet wilt missen.

Griezelige Halloween Decoraties in Disneyland Parijs

Zodra je Disneyland Parijs binnenstapt tijdens Halloween, zul je meteen merken dat het park een griezelige, maar gezellige, transformatie heeft ondergaan. Overal waar je kijkt, zie je oranje, paarse en zwarte decoraties, waarvan vele zijn ontworpen door de Disney Imagineers om je een Halloween-ervaring te bieden die je nergens anders zult vinden.

Main Street U.S.A.

Main Street U.S.A. is het eerste wat je tegenkomt als je het park binnenkomt, en het is hier waar je de eerste tekenen van Halloween zult zien. De winkels en restaurants zijn versierd met pompoenen, spinnenwebben en andere griezelige decoraties, waardoor je meteen in de Halloween-sfeer komt. De lantaarnpalen langs de straat zijn versierd met spookachtige Mickey Mouse-figuren, en ook de etalages van de winkels hebben een Halloween-thema.

Frontierland

Het thema van Halloween in Frontierland is 'The Land of the Dead', geïnspireerd door de Disney-film 'Coco'. Hier vind je kleurrijke en feestelijke decoraties, zoals skeletten, schedels en bloemen. Het hoogtepunt van dit gebied is het prachtige Dia de los Muertos-altaar, een eerbetoon aan de Mexicaanse traditie waarin overledenen worden geëerd en gevierd.

Fantasyland

In Fantasyland zijn de decoraties wat subtieler, maar nog steeds passend bij het Halloween-thema. Je zult hier vooral veel pompoenen en herfstbladeren tegenkomen. Ook de attracties en shows in dit gebied krijgen een Halloween-tintje, waardoor je je favoriete Disney-figuren in een nieuw licht ziet.

Feestelijke Kerstdecoraties in Disneyland Parijs

Tijdens de kerstperiode verandert Disneyland Parijs in een winterwonderland. Het park wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige plek vol twinkelende lichtjes, besneeuwde daken en prachtige kerstdecoraties.

Main Street U.S.A.

Net als tijdens Halloween is Main Street U.S.A. het eerste wat je ziet als je het park binnenkomt, en het is hier waar je de magie van kerst in Disneyland Parijs echt begint te voelen. De straat is versierd met prachtige kerstverlichting, en de etalages van de winkels zijn gevuld met feestelijke taferelen en Disney-kerstornamenten.

Kasteel van Doornroosje

Het Kasteel van Doornroosje is altijd een indrukwekkend gezicht, maar tijdens de kerstperiode wordt het nog magischer. Het kasteel is versierd met duizenden twinkelende lichtjes en ijspegels, waardoor het lijkt alsof het bedekt is met een laagje sneeuw. 's Avonds is er een speciale kerstshow met projecties op het kasteel, waarbij je favoriete Disney-figuren kerstliedjes zingen en dansen.

Disney's Christmas Parade

Tijdens de kerstperiode kun je in Disneyland Parijs genieten van een speciale kerstparade, die dagelijks door het park trekt. Deze parade is een feest voor het oog, met prachtige praalwagens, feestelijk geklede Disney-figuren en vrolijke kerstmuziek. Het is een unieke ervaring die je zeker niet wilt missen als je het park tijdens de kerstperiode bezoekt.

Walt Disney Studios Park

Ook Walt Disney Studios Park wordt ondergedompeld in kerstsfeer. Overal waar je kijkt, zie je kerstbomen, lichtjes en feestelijke decoraties. In dit park kun je ook genieten van een speciale kerstshow, waarbij Disney-figuren liedjes zingen en dansen om het publiek in de kerststemming te brengen.

Of je nu Disneyland Parijs bezoekt tijdens Halloween of kerst, je zult ongetwijfeld onder de indruk zijn van de thematische decoraties en feestelijke sfeer die het park te bieden heeft. Beide seizoenen bieden een unieke en magische ervaring die je niet snel zult vergeten. Dus waar wacht je nog op? Plan je bezoek aan Disneyland Parijs tijdens een van deze feestelijke seizoenen en laat je betoveren door de magie van Disney!