Disney Village: de ultieme plek om te winkelen, dineren en genieten van entertainment buiten de parken

5 juli 2023
Disney Village: de ultieme plek om te winkelen, dineren en genieten van entertainment buiten de parken

Als je een bezoek brengt aan Disneyland Parijs, dan is de kans groot dat je het grootste deel van je tijd doorbrengt in de parken. Maar wist je dat er buiten de parken ook genoeg te doen is? Disney Village is een bruisende locatie waar je kunt winkelen, dineren en genieten van entertainment. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over Disney Village.

Winkelen in Disney Village

Als je op zoek bent naar souvenirs om mee naar huis te nemen, dan ben je in Disney Village aan het juiste adres. Hier vind je talloze winkels waar je terecht kunt voor Disney-gerelateerde items en andere leuke cadeaus.

Een van de meest opvallende winkels is World of Disney. Dit is de grootste Disney-winkel van Europa en biedt een enorme selectie aan merchandise. Van kleding en speelgoed tot aan keukengerei en decoraties, hier vind je alles wat je hartje begeert.

Daarnaast zijn er nog vele andere winkels in Disney Village, zoals The Disney Store, LEGO Store en de Marvel Store. Voor elke fan is er wel iets te vinden.

Dineren in Disney Village

In Disney Village kun je terecht voor een breed scala aan restaurants en cafés. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een uitgebreid diner, er is voor elk wat wils.

Een van de meest populaire plekken om te eten is Rainforest Cafe. Hier dineer je te midden van een jungle-achtige omgeving, compleet met watervallen en exotische dieren. Het menu biedt onder andere burgers, salades en visgerechten.

Als je op zoek bent naar iets meer upscale, dan is Annette's Diner een goede optie. Hier kun je genieten van Amerikaanse klassiekers zoals hotdogs en milkshakes, terwijl je in een 50's diner setting zit.

Andere restaurants in Disney Village zijn onder andere Buffalo Bill's Wild West Show, Vapiano en Earl of Sandwich.

Entertainment in Disney Village

Naast winkelen en dineren, is er ook genoeg entertainment te vinden in Disney Village. Zo kun je een film kijken in het Gaumont Cinemas of een potje bowlen bij Billy Bob's Country Western Saloon.

Een van de meest populaire attracties in Disney Village is de PanoraMagique. Dit is een heteluchtballon die je op een hoogte van 100 meter boven het park brengt, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht.

Daarnaast zijn er ook regelmatig evenementen en optredens in Disney Village. Houd de kalender in de gaten om te zien wat er tijdens jouw bezoek gepland staat.

Praktische informatie

Disney Village is geopend van 10.00 uur tot middernacht, zeven dagen per week. De toegang tot Disney Village is gratis, dus je hoeft geen toegangskaartje voor de parken te hebben om hier naartoe te kunnen.

Als je met de auto komt, dan kun je parkeren in een van de parkeergarages bij Disney Village. De tarieven hiervoor variëren, afhankelijk van hoe lang je blijft.

Tot slot

Disney Village is een geweldige plek om te bezoeken tijdens je reis naar Disneyland Parijs. Of je nu wilt winkelen, dineren of gewoon wilt genieten van wat entertainment, er is voor elk wat wils. Dus zorg ervoor dat je tijdens je volgende bezoek aan Disneyland Parijs ook een bezoek brengt aan Disney Village!