Disneyland Parijs met een beperkt budget: 10 tips om geld te besparen tijdens je bezoek

7 oktober 2023
Disneyland Parijs met een beperkt budget: 10 tips om geld te besparen tijdens je bezoek

Disneyland Parijs is een magische bestemming die dromen uit laat komen, maar het kan ook behoorlijk duur zijn. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen tijdens je bezoek, zelfs als je een beperkt budget hebt. In deze blogpost delen we 10 handige tips om je Disneyland Parijs ervaring betaalbaar te maken, zodat je kunt genieten van alle magie zonder je bankrekening te plunderen.

1. Boek je tickets op voorhand

Het is altijd verstandig om je tickets voor Disneyland Parijs van tevoren te boeken. Door dit te doen, kun je profiteren van vroegboekkortingen en speciale aanbiedingen. Bovendien hoef je dan niet in de rij te staan bij de kassa en kun je meteen door naar het park.

2. Kies de juiste periode

De prijzen van de tickets voor Disneyland Parijs variëren afhankelijk van het seizoen en de dag van de week. Door buiten het hoogseizoen te bezoeken en doordeweeks te gaan, kun je aanzienlijk besparen op de kosten van je tickets.

3. Verblijf buiten het park

In plaats van te verblijven in een van de Disney hotels, kun je overwegen om buiten het park te overnachten. Er zijn talloze hotels en Airbnb-opties in de omgeving die veel goedkoper zijn dan de officiële Disney accommodaties. Bovendien bieden sommige hotels gratis shuttlebussen naar het park aan.

4. Neem je eigen eten en drinken mee

Het eten en drinken in Disneyland Parijs kan behoorlijk prijzig zijn. Om geld te besparen, kun je ervoor kiezen om je eigen eten en drinken mee te nemen. Zorg er wel voor dat je geen glaswerk meeneemt, omdat dit niet is toegestaan in het park.

5. Maak gebruik van kortingscodes en aanbiedingen

Houd de verschillende reiswebsites en kortingscode-websites in de gaten voor speciale aanbiedingen en kortingscodes voor Disneyland Parijs. Zo kun je mogelijk profiteren van extra korting op je tickets of accommodatie.

6. Koop souvenirs buiten het park

Souvenirs zijn een belangrijk onderdeel van een bezoek aan Disneyland Parijs, maar ze kunnen behoorlijk prijzig zijn. Een slimme manier om geld te besparen is door je souvenirs buiten het park te kopen. In de omgeving van Disneyland zijn er talloze winkels die vergelijkbare souvenirs aanbieden tegen lagere prijzen.

7. Maak gebruik van gratis attracties

Naast de betaalde attracties zijn er in Disneyland Parijs ook verschillende gratis opties beschikbaar. Maak gebruik van de gratis shows, parades en entertainment die het park te bieden heeft. Zo kun je toch genieten van de magie zonder extra kosten.

8. Gebruik het openbaar vervoer

Als je ervoor kiest om buiten het park te verblijven, kun je geld besparen door gebruik te maken van het openbaar vervoer in plaats van een taxi of shuttle service. Er zijn verschillende treinen en bussen die je gemakkelijk naar Disneyland Parijs kunnen brengen.

9. Plan je maaltijden

Om onnodige kosten te voorkomen, is het slim om je maaltijden van tevoren te plannen. Zo kun je snacks en drankjes meenemen voor onderweg en een budgetvriendelijk restaurant kiezen voor je lunch en diner. Door vooraf een budget vast te stellen voor je maaltijden, kun je jezelf ook behoeden voor onverwachte uitgaven.

10. Geniet van de magie

Last but not least, onthoud dat de magie van Disneyland Parijs niet alleen in de attracties en shows zit, maar ook in de ervaring zelf. Geniet van de sfeer, de prachtige omgeving en de speciale momenten met je familie en vrienden. Deze herinneringen zijn onbetaalbaar en maken je bezoek aan Disneyland Parijs echt magisch.

Met deze tips kun je een bezoek aan Disneyland Parijs plannen en genieten van alle magie, zelfs als je een beperkt budget hebt. Onthoud dat een bezoek aan Disneyland Parijs een unieke ervaring is, ongeacht hoeveel geld je uitgeeft. Dus laat je budget je niet tegenhouden en creëer herinneringen die een leven lang meegaan.