Een complete gids voor de verschillende hotels van Disneyland Parijs

27 mei 2023
Een complete gids voor de verschillende hotels van Disneyland Parijs

Als je een magische reis naar Disneyland Parijs plant, wil je natuurlijk ook een betoverend verblijf hebben. Gelukkig heeft Disneyland Parijs een breed scala aan hotels om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke thema en sfeer. In deze gids gaan we je helpen bij het kiezen van het perfecte hotel voor jouw dromerige avontuur. Laten we beginnen!

1. Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel is het meest iconische hotel van het park. Gelegen aan de ingang van het Disneyland Park, is het de perfecte keuze voor diegenen die luxe en elegantie willen combineren met het gemak van een verblijf op loopafstand van de magie.

Dit 5-sterrenhotel is geïnspireerd op de Victoriaanse architectuur en biedt prachtige kamers, twee restaurants, een bar, een binnenzwembad, een fitnessruimte en een spa. De gasten kunnen ook genieten van unieke voordelen, zoals Extra Magic Time (waarmee je vóór de officiële openingstijden toegang hebt tot de parken) en ontmoetingen met Disney-figuren in het hotel.

2. Disney's Hotel New York - The Art of Marvel

Als je een fan bent van de Marvel-superhelden, is dit 4-sterrenhotel perfect voor jou. Disney's Hotel New York - The Art of Marvel is een eerbetoon aan de Marvel Comics en de kunstenaars die ze tot leven hebben gebracht. Het hotel is onlangs gerenoveerd en heropend in juni 2021.

De kamers zijn modern en stijlvol, met kunstwerken en details van je favoriete Marvel-personages. Er zijn twee restaurants, een bar, een binnenzwembad, een fitnessruimte en een spa. Net als bij het Disneyland Hotel krijgen de gasten toegang tot Extra Magic Time en ontmoetingen met Disney-figuren.

3. Disney's Newport Bay Club

Dit 4-sterrenhotel ligt aan de oevers van Lake Disney en biedt een prachtig uitzicht op het water. Disney's Newport Bay Club is geïnspireerd op de architectuur en sfeer van de kustplaatsen van New England en is een geweldige keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen omgeving.

De kamers zijn ruim en comfortabel, met een nautisch thema. Er zijn twee restaurants, een bar, een binnenzwembad, een fitnessruimte en een spa. Gasten kunnen ook genieten van Extra Magic Time en ontmoetingen met Disney-figuren in het hotel.

4. Disney's Sequoia Lodge

Ben je een natuurliefhebber? Dan zul je Disney's Sequoia Lodge geweldig vinden. Dit 3-sterrenhotel is geïnspireerd op de Amerikaanse nationale parken en biedt een gezellige en rustieke omgeving te midden van bossen en meren.

De kamers zijn warm en uitnodigend, met houten meubilair en een knusse sfeer. Er zijn twee restaurants, een bar, een binnenzwembad, een fitnessruimte en een spa. Gasten kunnen ook profiteren van Extra Magic Time en ontmoetingen met Disney-figuren in het hotel.

5. Disney's Hotel Cheyenne

Ga terug in de tijd naar het Wilde Westen in dit 2-sterrenhotel. Disney's Hotel Cheyenne is perfect voor diegenen die een betaalbaar en leuk verblijf willen in een unieke en levendige omgeving.

De kamers zijn ingericht in een westernstijl, met houten meubels en cowboy-details. Er is een restaurant, een bar en een speeltuin voor kinderen. Hoewel er geen zwembad of fitnessruimte is, kunnen gasten nog steeds genieten van Extra Magic Time en ontmoetingen met Disney-figuren in het hotel.

6. Disney's Hotel Santa Fe

Dit 2-sterrenhotel is geïnspireerd op de Amerikaanse Southwest en Route 66 en biedt een kleurrijke en betaalbare optie voor gezinnen. Disney's Hotel Santa Fe is ook het perfecte hotel voor fans van de Disney-Pixar film 'Cars', aangezien het hotel is gedecoreerd met details en kunstwerken van de geliefde personages.

De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel, met een vrolijk en helder kleurenpalet. Er is een restaurant, een bar en een speeltuin voor kinderen. Net als bij Disney's Hotel Cheyenne, zijn er geen zwembad of fitnessfaciliteiten, maar gasten kunnen nog steeds genieten van Extra Magic Time en ontmoetingen met Disney-figuren in het hotel.

7. Disney's Davy Crockett Ranch

Voor een unieke ervaring in de natuur, kies je voor Disney's Davy Crockett Ranch. Dit 2-sterren hotel bestaat uit blokhutten die verspreid liggen over een bosrijke omgeving, ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustig en zelfvoorzienend verblijf. Let op: een auto is vereist om naar de parken te reizen, aangezien er geen pendeldienst beschikbaar is.

De blokhutten zijn ruim en comfortabel, met een kitchenette en een privéterras. Er is een restaurant, een bar, een binnenzwembad, een speeltuin en diverse sportfaciliteiten. Hoewel er geen Extra Magic Time of ontmoetingen met Disney-figuren zijn, kunnen gasten genieten van een unieke en ontspannen vakantie te midden van de natuur.


Nu je een overzicht hebt van de verschillende hotels van Disneyland Parijs, ben je klaar om de perfecte keuze te maken voor jouw droomvakantie. Elk hotel heeft zijn eigen unieke sfeer en voorzieningen, dus er is voor elk wat wils. Geniet van je magische verblijf en laat de Disney-magie beginnen!