Een Dag in het Leven van een Disneyland Parijs Cast Member: Insider Perspectief

23 augustus 2023
Een Dag in het Leven van een Disneyland Parijs Cast Member: Insider Perspectief

Als je Disneyland Parijs bezoekt, zie je ze overal - de vrolijke en enthousiaste Cast Members die bijdragen aan de magie van het park. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen? Hoe ziet een typische dag eruit voor een Disneyland Parijs Cast Member? Als assistent heb ik de kans gehad om met enkele Cast Members te praten en hun dagelijkse routine te ontdekken. Hieronder deel ik hun insider perspectief.

06:00 uur - Aankomst bij het Park

De dag begint vroeg voor Cast Members. Voordat het park opengaat, moeten ze zich al melden bij de ingang van het park voor een veiligheidscontrole. Vervolgens gaan ze naar de kleedkamers om zich om te kleden in hun werkkleding. De Cast Members werken in verschillende functies, zoals attractiebedieners, verkopers, horecamedewerkers en entertainmentpersoneel.

07:00 uur - Dagstart

Na het omkleden gaan de Cast Members naar een centrale locatie om de dagstart bij te wonen. Tijdens deze bijeenkomst krijgen de Cast Members belangrijke informatie over de dagelijkse procedures, evenementen en veiligheidsmaatregelen. Ook is er tijd om evenementen te bespreken en worden de Cast Members gemotiveerd om de gasten een onvergetelijke ervaring te bieden.

08:00 uur - Voorbereidingen

Na de dagstart gaan de Cast Members naar hun respectievelijke werkplekken om voorbereidingen te treffen. Bijvoorbeeld, horecamedewerkers bereiden voedsel voor, attractiebedieners voeren veiligheidschecks uit op de attracties en winkelmedewerkers zorgen ervoor dat de winkels netjes zijn opgeruimd. Het is belangrijk dat alles klaar is voordat de gasten arriveren.

10:00 uur - Opening van het Park

Het park opent om 10:00 uur en de Cast Members staan klaar om de gasten te verwelkomen en te helpen. Afhankelijk van hun functie, bieden Cast Members bijvoorbeeld aanwijzingen, hulp bij attracties en informatie over shows en evenementen.

12:00 uur - Lunchpauze

Cast Members hebben meestal een lunchpauze van een uur. Ze kunnen kiezen om te eten in de kantine of in een van de restaurants in het park. Tijdens de lunchpauze kunnen ze ook even ontspannen en bijpraten met collega's.

13:00 uur - Terug naar het Werk

Na de lunchpauze gaan de Cast Members terug naar hun werkplekken om hun taken voort te zetten. Het kan drukker worden in het park na de lunch en Cast Members moeten alert blijven op de veiligheid van de gasten en hun behoeften.

17:00 uur - Einde van de Dienst

De meeste Cast Members werken 8 uur per dag, dus om 17:00 uur eindigt hun dienst. Na het uitklokken gaan ze terug naar de kleedkamers om zich om te kleden en de werkkleding in te leveren. Voordat ze het park verlaten, moeten ze nogmaals door een veiligheidscontrole.

18:00 uur - Ontspanning

Na een lange dag werken hebben Cast Members tijd om te ontspannen en te genieten van het park. Ze kunnen genieten van de attracties, shows en entertainment, net als de gasten. Het is een geweldige manier om de dag af te sluiten en op te laden voor de volgende werkdag.

Als je Disneyland Parijs bezoekt, zie je de Cast Members als de mensen die de magie van het park creëren. Maar achter deze magie gaat een dagelijkse routine schuil vol voorbereidingen, gastvrijheid en veiligheidsmaatregelen. Het werk van een Cast Member is essentieel om ervoor te zorgen dat de gasten een onvergetelijke ervaring hebben. Het is een unieke en bijzondere baan die veel voldoening geeft. Als je Disneyland Parijs bezoekt, wees dan vooral aardig tegen de Cast Members - het zijn de mensen die de magie tot leven brengen!