Het belang van toegankelijkheid in Walt Disney Studios Park: faciliteiten en diensten voor bezoekers met een beperking

18 maart 2023
Het belang van toegankelijkheid in Walt Disney Studios Park: faciliteiten en diensten voor bezoekers met een beperking

Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs is een magische plek waar dromen werkelijkheid worden. Het park streeft ernaar om een onvergetelijke ervaring te bieden aan iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of fysieke beperkingen. In dit artikel bespreken we het belang van toegankelijkheid in Walt Disney Studios Park en de verschillende faciliteiten en diensten die beschikbaar zijn voor bezoekers met een beperking.

Toegankelijkheid: een topprioriteit

Toegankelijkheid is een topprioriteit voor Disneyland Parijs. Het park is vastbesloten om een omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom en op zijn gemak voelt. Dit betekent dat ze voortdurend werken aan het verbeteren van de toegankelijkheid van attracties, voorzieningen en diensten om ervoor te zorgen dat bezoekers met een beperking van het park kunnen genieten zonder belemmeringen.

Speciale toegangspas

Om de toegankelijkheid voor bezoekers met een beperking te verbeteren, biedt Disneyland Parijs de 'Speciale Toegangspas' aan. Deze pas geeft bezoekers met een handicap of beperkte mobiliteit voorrang bij attracties en shows. Met de pas kunnen bezoekers en hun begeleiders de attracties betreden via speciale ingangen, waardoor wachttijden aanzienlijk worden verkort.

De Speciale Toegangspas is beschikbaar voor bezoekers met een zichtbare of onzichtbare handicap en kan worden aangevraagd bij het City Hall in het Disneyland Park of bij Studio Services in het Walt Disney Studios Park. Om in aanmerking te komen voor de pas, moet je een medisch attest of een verklaring van een erkend medisch specialist overleggen.

Rolstoelverhuur

Voor bezoekers met een beperkte mobiliteit biedt Disneyland Parijs rolstoelverhuur aan. Rolstoelen kunnen worden gehuurd bij de ingang van beide parken en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Het huren van een rolstoel is niet gratis, maar er wordt een borg gevraagd die je terugkrijgt als je de rolstoel in goede staat terugbrengt.

Speciale parkeerplaatsen

Er zijn speciale parkeerplaatsen voor bezoekers met een beperking vlak bij de ingang van het park. Deze parkeerplaatsen zijn breder dan gewone parkeerplaatsen en bevinden zich op een korte afstand van de ingang, zodat bezoekers met een beperking gemakkelijk het park kunnen betreden. Vergeet niet om je Europese gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar achter de voorruit van je auto te plaatsen.

Attracties en shows

De meeste attracties en shows in Walt Disney Studios Park zijn toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Er zijn echter enkele attracties waar je rekening mee moet houden als je een beperking hebt.

Rolstoeltoegankelijke attracties

De meeste attracties in Walt Disney Studios Park zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Bij sommige attracties kunnen bezoekers in hun rolstoel blijven zitten, terwijl ze bij andere attracties moeten overstappen op een speciale zitplaats. Medewerkers van het park zijn aanwezig om hulp te bieden bij het betreden en verlaten van de attracties.

Attracties met beperkte toegankelijkheid

Er zijn enkele attracties in Walt Disney Studios Park die beperkte toegankelijkheid hebben voor bezoekers met een beperking. Dit zijn attracties die een zekere mate van fysieke inspanning vereisen, zoals het beklimmen van trappen of het lopen over oneffen oppervlakken. Voor deze attracties wordt aangeraden om een begeleider mee te nemen voor hulp en ondersteuning.

Shows en parades

Shows en parades in Walt Disney Studios Park zijn toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Er zijn speciale zitplaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders, en er zijn gehoorversterkingssystemen beschikbaar voor bezoekers met een gehoorbeperking.

Overige diensten en voorzieningen

Naast de toegankelijkheid van attracties en shows biedt Walt Disney Studios Park ook andere diensten en voorzieningen voor bezoekers met een beperking.

Toegankelijke toiletten

Er zijn toegankelijke toiletten in het hele park, die speciaal zijn ontworpen voor bezoekers met een beperking. Deze toiletten zijn ruimer en hebben handgrepen en andere voorzieningen om het gebruik gemakkelijker te maken.

Rustige ruimtes

Voor bezoekers met een autismespectrumstoornis of andere sensorische gevoeligheden biedt Disneyland Parijs rustige ruimtes waar ze zich even kunnen terugtrekken en ontspannen. Deze rustige ruimtes zijn te vinden in het City Hall in het Disneyland Park en bij Studio Services in het Walt Disney Studios Park.

Speciale dieetvereisten

Als je speciale dieetvereisten hebt, zoals een voedselallergie of een intolerantie, biedt Disneyland Parijs verschillende eetgelegenheden met aangepaste menu's. Informeer bij de medewerkers van het park naar de eetgelegenheden met aangepaste menu's en informeer bij het restaurant naar de ingrediënten van de gerechten.

In conclusie, toegankelijkheid is een belangrijk aspect van Walt Disney Studios Park en Disneyland Parijs in het algemeen. Het park zet zich in om ervoor te zorgen dat bezoekers met een beperking net zo'n magische ervaring hebben als alle andere bezoekers. Van de Speciale Toegangspas tot rolstoelverhuur en aangepaste voorzieningen, Walt Disney Studios Park streeft ernaar om een inclusieve en onvergetelijke ervaring te bieden voor iedereen.