Hoe je een magische tijd hebt in Disneyland Parijs: tips en tricks

28 augustus 2023
Hoe je een magische tijd hebt in Disneyland Parijs: tips en tricks

Als je van plan bent om Disneyland Parijs te bezoeken, ben je waarschijnlijk op zoek naar manieren om het meeste uit je ervaring te halen. Met tientallen attracties, shows en activiteiten kan het echter overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen. In deze blogpost delen we enkele tips en tricks om je te helpen het meeste uit je bezoek te halen en een onvergetelijke tijd te hebben in Disneyland Parijs.

Plan je bezoek van tevoren

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om het meeste uit je bezoek aan Disneyland Parijs te halen, is om je bezoek van tevoren te plannen. Dit omvat het kopen van tickets, het boeken van accommodatie en het plannen van je route voor de dag. Door deze zaken van tevoren te regelen, voorkom je wachtrijen en teleurstellingen.

Je kunt ook overwegen om vooraf een FastPass te kopen of te reserveren. Hiermee kun je de wachtrijen overslaan bij bepaalde attracties en shows, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van de rest van het park.

Maak gebruik van de Extra Magic Time

Als je verblijft in een officieel Disney-hotel, heb je toegang tot de Extra Magic Time. Dit is een extra uurtje in de ochtend waarin je het park kunt verkennen voordat het open gaat voor het publiek. Dit is een geweldige manier om de populaire attracties te bezoeken zonder te hoeven wachten in de rij.

Kies je attracties slim

Disneyland Parijs heeft tientallen attracties en shows, en het is onmogelijk om ze allemaal in één dag te bezoeken. Daarom is het belangrijk om je tijd effectief te gebruiken en de attracties te kiezen die je het meest interesseren. Als je bijvoorbeeld een fan bent van Star Wars, breng dan wat extra tijd door in Discoveryland, waar je attracties zoals Star Tours en Star Wars Hyperspace Mountain kunt vinden.

Houd rekening met de wachttijden

Hoewel Extra Magic Time je kan helpen om wachtrijen te vermijden, is het nog steeds belangrijk om rekening te houden met de wachttijden bij bepaalde attracties. Sommige populaire attracties hebben lange wachtrijen, vooral tijdens de piekuren. Als je deze attracties wilt bezoeken, probeer dan vroeg op de dag te gaan.

Bekijk de shows en parades

Naast de attracties heeft Disneyland Parijs ook een verscheidenheid aan shows en parades die de moeite waard zijn om te bekijken. Van de dagelijkse parade tot de vuurwerkshow 's avonds, er is altijd wel iets te zien. Zorg ervoor dat je de tijden van de shows controleert en er op tijd bij bent om een goede plek te bemachtigen.

Geniet van het eten en drinken

Disneyland Parijs heeft tal van opties als het gaat om eten en drinken, van snelle snacks tot uitgebreide maaltijden. Er zijn ook veel themarestaurants die perfect zijn voor gezinnen met kinderen. Zorg ervoor dat je wat tijd vrijmaakt om te genieten van het eten en drinken in het park, en probeer een aantal van de specialiteiten uit.

Maak magische herinneringen

Een van de beste dingen aan Disneyland Parijs is de mogelijkheid om magische herinneringen te maken. Dit omvat het ontmoeten van Disney-personages, het nemen van foto's op iconische locaties en het kopen van souvenirs om mee naar huis te nemen. Vergeet niet om een camera mee te nemen en te genieten van elk moment van je bezoek.

Met deze tips en tricks kun je het meeste uit je bezoek aan Disneyland Parijs halen en een onvergetelijke tijd hebben. Of je nu een fan bent van attracties, shows of gewoon wilt genieten van de sfeer, er is voor elk wat wils in dit magische park. Vergeet niet om je bezoek van tevoren te plannen, slimme keuzes te maken bij het kiezen van attracties en shows, en te genieten van het eten, drinken en de magie van Disneyland Parijs.