Maak kennis met de ontwerpers achter de magie: een blik op de creatieve teams van Disneyland Parijs

24 juli 2023
Maak kennis met de ontwerpers achter de magie: een blik op de creatieve teams van Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is een magische plek, waar bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van spannende attracties, prachtige shows en ontmoetingen met hun favoriete Disney-personages. Maar wat maakt deze plek zo speciaal? Het antwoord ligt bij de ontwerpers die verantwoordelijk zijn voor het creëren van deze unieke wereld.

In deze blogpost gaan we dieper in op de creatieve teams van Disneyland Parijs en ontdekken we wie er verantwoordelijk is voor het ontwerp van de attracties, shows en themagebieden die we allemaal zo goed kennen.

Het Imagineering-team

Het Imagineering-team van Disneyland Parijs is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de attracties en themagebieden in het park. Dit team bestaat uit ingenieurs, architecten, kunstenaars en ontwerpers die samenwerken om de magie van Disneyland tot leven te brengen.

Een van de belangrijkste leden van het team is Tony Baxter, een Disney-legende die al meer dan 47 jaar voor het bedrijf werkt. Baxter was verantwoordelijk voor het ontwerp van enkele van de meest iconische attracties van Disneyland Parijs, waaronder Big Thunder Mountain Railroad en Phantom Manor.

Het Entertainment-team

Het Entertainment-team van Disneyland Parijs is verantwoordelijk voor de shows en optredens die in het park worden opgevoerd. Dit team bestaat uit regisseurs, choreografen, muzikanten en kostuumontwerpers die samenwerken om onvergetelijke ervaringen te creëren voor de bezoekers van het park.

Een van de meest getalenteerde leden van het Entertainment-team van Disneyland Parijs is Christophe Leclercq, de regisseur van de beroemde show "Disney Dreams!". Deze show is een spectaculaire mix van vuurwerk, lichteffecten en muziek die elke avond in het park wordt opgevoerd en bezoekers van over de hele wereld trekt.

Het Merchandise-team

Het Merchandise-team van Disneyland Parijs is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verkoop van de merchandise die in het park wordt verkocht. Dit team bestaat uit ontwerpers, inkopers en marketeers die samenwerken om ervoor te zorgen dat de producten die in het park worden verkocht, aansluiten bij de thema's en sfeer van het park.

Een van de belangrijkste leden van het Merchandise-team van Disneyland Parijs is Laurence Goupil, de directeur van Merchandise en Productontwikkeling. Goupil is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de merchandise die in het park wordt verkocht, waaronder kleding, souvenirs en speelgoed.

Het Culinary-team

Het Culinary-team van Disneyland Parijs is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bereiding van het eten dat in het park wordt verkocht. Dit team bestaat uit chef-koks, bakkers en patissiers die samenwerken om de bezoekers van het park te voorzien van heerlijke maaltijden en snacks.

Een van de meest getalenteerde leden van het Culinary-team van Disneyland Parijs is Jerome Bocuse, de zoon van de beroemde Franse chef-kok Paul Bocuse. Jerome is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de menu's van de restaurants in het park en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van enkele van de meest populaire gerechten van Disneyland Parijs.

Het Management-team

Het Management-team van Disneyland Parijs is verantwoordelijk voor het beheer van het park en het zorgen voor een optimale bezoekerservaring. Dit team bestaat uit managers en medewerkers die samenwerken om ervoor te zorgen dat het park veilig, schoon en gastvrij blijft voor alle bezoekers.

Een van de belangrijkste leden van het Management-team van Disneyland Parijs is Natacha Rafalski, de president van Disneyland Parijs. Rafalski is verantwoordelijk voor het toezicht op alle aspecten van het park en werkt samen met de andere teams om ervoor te zorgen dat Disneyland Parijs een magische plek blijft voor bezoekers van alle leeftijden.

De creatieve teams van Disneyland Parijs zijn de echte magiërs achter de schermen van het park. Ze werken hard om ervoor te zorgen dat elke attractie, show en themagebied uniek en onvergetelijk is voor de bezoekers van het park. Door hun harde werk en toewijding kunnen we genieten van de magie van Disneyland Parijs en ons onderdompelen in de fantastische wereld van Disney.