Minimaliseer Wachttijden tijdens je Bezoek aan Walt Disney Studios Park

14 februari 2023
Minimaliseer Wachttijden tijdens je Bezoek aan Walt Disney Studios Park

Walt Disney Studios Park is een van de twee themaparken in Disneyland Parijs, waar je je favoriete Disney-figuren tot leven ziet komen in spannende attracties en spectaculaire shows. Maar een dag vol avontuur kan snel veranderen in een dag vol wachten in lange rijen. Gelukkig zijn er manieren om wachttijden te minimaliseren, zodat je het meeste uit je bezoek kunt halen. In dit blogartikel delen we tips en strategieën om je bezoek aan Walt Disney Studios Park zo soepel en magisch mogelijk te laten verlopen.

1. Plan je bezoek op een doordeweekse dag

De weekenden zijn meestal drukker dan doordeweekse dagen, dus als je een keuze hebt, plan je bezoek dan op een maandag tot en met donderdag. Ook buiten schoolvakanties en feestdagen zijn er vaak minder bezoekers in het park, wat betekent dat je kortere wachttijden zult ervaren bij de attracties.

2. Kom vroeg aan

Zorg ervoor dat je bij de ingang van het park bent voordat de deuren opengaan. Dit geeft je een voorsprong op de menigte en stelt je in staat om enkele van de populaire attracties te ervaren met minimale wachttijden. Raadpleeg de officiële website van Disneyland Parijs voor de actuele openingstijden van Walt Disney Studios Park.

3. Maak een lijst van je favoriete attracties

Voordat je het park bezoekt, maak een lijst van de attracties die je absoluut wilt beleven. Dit helpt je om je tijd efficiënter te besteden en ervoor te zorgen dat je niets mist. Zorg ervoor dat je deze lijst bij je hebt tijdens je bezoek, zodat je gemakkelijk kunt beslissen welke attractie je vervolgens wilt bezoeken.

4. Gebruik de Disneyland Paris app

Download de officiële Disneyland Paris app op je smartphone om je bezoek te plannen en realtime informatie te krijgen over wachttijden bij attracties. De app helpt je om je dag te plannen en geeft je een idee van welke attracties op dat moment het minst druk zijn. Bovendien kun je via de app zien wanneer shows en parades plaatsvinden, zodat je je dag hieromheen kunt plannen.

5. Maak gebruik van Single Rider-opties

Enkele attracties in Walt Disney Studios Park bieden ook een Single Rider-optie, waar je sneller toegang krijgt tot de attractie als je bereid bent om alleen te zitten. Als je niet per se naast je reisgenoten hoeft te zitten, kan dit een geweldige manier zijn om een paar populaire attracties te bezoeken met kortere wachttijden.

6. Plan je maaltijden strategisch

Probeer te lunchen en dineren op andere tijden dan de gebruikelijke piekuren. De meeste bezoekers eten rond 12.00 - 14.00 uur en 18.00 - 20.00 uur, wat betekent dat er tijdens deze uren kortere wachttijden zijn bij de attracties. Door je maaltijden vroeger of later te plannen, kun je profiteren van deze rustigere momenten in het park.

7. Bezoek populaire attracties tijdens shows en parades

Wanneer er in het park een show of parade plaatsvindt, zijn de meeste bezoekers daar naartoe getrokken. Dit kan een goed moment zijn om enkele van de populaire attracties te bezoeken, omdat de wachttijden op dat moment korter zijn. Controleer de show- en paradetijden op de Disneyland Paris app of op de parkplattegronden die bij de ingang van het park worden uitgedeeld.

8. Profiteer van de Extra Magic Time

Als je verblijft in een Disney Hotel of een partnerhotel, heb je recht op Extra Magic Time. Dit betekent dat je toegang krijgt tot het park voordat het opengaat voor het reguliere publiek, waardoor je enkele attracties kunt bezoeken zonder lange wachttijden. Controleer de officiële website van Disneyland Parijs voor informatie over welke attracties beschikbaar zijn tijdens Extra Magic Time en op welke dagen deze optie wordt aangeboden.

9. Wees flexibel en geniet van de ervaring

Tot slot, onthoud dat er altijd momenten zullen zijn waarop je even moet wachten, of je nu in de rij staat voor een attractie of wacht op een show of parade. Wees geduldig en flexibel tijdens je bezoek en geniet van de magie van Walt Disney Studios Park. Er zijn zoveel dingen te zien en te doen, dus maak je geen zorgen als je niet alles kunt ervaren. Je kunt altijd terugkomen voor meer Disney-magie!

Door deze tips en strategieën te volgen, kun je de wachttijden tijdens je bezoek aan Walt Disney Studios Park aanzienlijk verminderen en zo meer tijd besteden aan het beleven van de magie van Disney.