Ontdek Autopia: een nostalgische rit door de toekomst in Discoveryland

13 augustus 2023
Ontdek Autopia: een nostalgische rit door de toekomst in Discoveryland

Als je een bezoek brengt aan Disneyland Parijs, dan ben je vast en zeker op zoek naar nieuwe avonturen en attracties. Een van de meest interessante attracties is Autopia, een nostalgische rit door de toekomst in Discoveryland. Als je een fan bent van auto's en technologie, dan is Autopia zeker de moeite waard om te bezoeken. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over deze attractie.

Wat is Autopia?

Autopia is een attractie in Disneyland Parijs die sinds 1992 bestaat. Het is een ritje in een elektrische auto, die je zelf kunt besturen. Voor kinderen is dit een geweldige ervaring, omdat ze het gevoel hebben dat ze echt aan het rijden zijn. De attractie is gelegen in Discoveryland, een deel van het park dat gericht is op de toekomst en technologie.

Hoe werkt Autopia?

Als je bij Autopia aankomt, dan kun je in een van de elektrische auto's stappen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en modellen. De auto's rijden op een rails, zodat je niet kunt verdwalen. Tijdens de rit kun je zelf het stuur en het gaspedaal bedienen. Je kunt dus zelf bepalen waar je heen gaat en hoe snel je rijdt.

De rit duurt ongeveer vijf minuten en voert je langs verschillende bezienswaardigheden. Zo rijd je langs een futuristische stad, een racebaan en een landschap dat doet denken aan de Grand Canyon. Bij sommige delen van de attractie word je ook verwelkomd door verschillende Disney-figuren, zoals Buzz Lightyear en Wall-E.

Waarom is Autopia een aanrader?

Er zijn verschillende redenen waarom Autopia een aanrader is voor bezoekers van Disneyland Parijs:

De nostalgie

Autopia bestaat al sinds 1955 en was een van de eerste attracties in Disneyland in Californië. Oorspronkelijk waren de auto's benzine-aangedreven, maar in 1998 werden ze vervangen door elektrische auto's. Als je in Autopia stapt, dan waan je jezelf dus even terug in de tijd.

Het gevoel van vrijheid

Voor kinderen is het natuurlijk fantastisch om zelf te kunnen rijden. Maar ook voor volwassenen is het een leuke ervaring. Tijdens de rit kun je even ontsnappen aan de drukte en hectiek van het pretpark en genieten van het gevoel van vrijheid.

De bezienswaardigheden

Tijdens de rit kom je langs verschillende bezienswaardigheden die het gevoel van een futuristische wereld versterken. Zo zie je bijvoorbeeld een racebaan waar auto's met hoge snelheid langs scheuren en een futuristische stad waar je jezelf even in een andere wereld waant.

Het educatieve aspect

Autopia is niet alleen maar een leuke attractie, het heeft ook een educatief aspect. Tijdens de rit leer je namelijk over de geschiedenis van de auto en de toekomst van de mobiliteit. Zo zijn er bijvoorbeeld borden met informatie over de verschillende soorten brandstoffen en de voordelen van elektrisch rijden.

Tips voor een bezoek aan Autopia

Als je een bezoek brengt aan Autopia, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden:

Wachttijd

Autopia is een populaire attractie, dus de wachttijd kan soms oplopen tot meer dan een uur. Het is daarom aan te raden om de attractie vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag te bezoeken, wanneer het minder druk is.

Lengte van de rit

De rit duurt ongeveer vijf minuten, dus het is handig om hier rekening mee te houden als je de attractie wilt bezoeken. Als je niet wilt wachten, dan kun je ook gebruik maken van FastPass. Hiermee kun je vooraf een tijdslot reserveren, zodat je niet in de rij hoeft te staan.

Geschiktheid

Kinderen onder de 1.02 meter mogen niet zelf de auto besturen, maar kunnen wel mee als passagier. Voor kinderen tussen de 1.02 en 1.32 meter geldt dat ze onder begeleiding van een volwassene mogen rijden. Kinderen boven de 1.32 meter mogen zelfstandig rijden.

Autopia is een leuke en educatieve attractie in Disneyland Parijs die je niet mag missen. Het is een geweldige ervaring om zelf te kunnen rijden in een elektrische auto en te genieten van de bezienswaardigheden. Als je een bezoek brengt aan Disneyland Parijs, dan is Autopia zeker de moeite waard om te bezoeken. Vergeet niet om vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag te gaan en gebruik te maken van FastPass om de wachttijd te vermijden. Veel plezier!