Toegankelijkheid en faciliteiten voor gasten met een beperking in de Disney-hotels

30 april 2023
Toegankelijkheid en faciliteiten voor gasten met een beperking in de Disney-hotels

Disneyland Parijs is een magische plek waar iedereen van kan genieten. Voor gasten met een beperking is het belangrijk om te weten welke faciliteiten en diensten er beschikbaar zijn om hun verblijf zo aangenaam en zorgeloos mogelijk te maken. In dit artikel bespreken we de toegankelijkheid en faciliteiten die de Disney-hotels bieden voor gasten met een beperking.

1. Speciale kamers voor gasten met een beperking

De Disney-hotels in Disneyland Parijs beschikken over speciale kamers die zijn aangepast voor gasten met een beperking. Deze kamers zijn ruimer opgezet en aangepast om het verblijf comfortabel en toegankelijk te maken. Enkele voorbeelden van aanpassingen zijn bredere deuropeningen, lagere bedden en lichtschakelaars, en aangepaste badkamers met inloopdouches en steunbeugels.

Om te zorgen dat je een kamer krijgt die aansluit bij jouw behoeften, is het belangrijk om tijdens het boeken van je verblijf duidelijk te maken dat je een kamer voor gasten met een beperking nodig hebt. De beschikbaarheid van deze kamers is beperkt, dus het is aan te raden om tijdig te boeken.

2. Toegankelijkheid in de Disney-hotels

De Disney-hotels zijn ontworpen met toegankelijkheid in gedachten. Dit betekent dat je als gast met een beperking zonder al te veel moeite de verschillende faciliteiten in het hotel kunt bereiken. Denk bijvoorbeeld aan de receptie, restaurants, bars en winkels. Liften en hellingen zijn aanwezig om trappen te vermijden en de vloeren zijn over het algemeen vlak en vrij van obstakels.

3. Parkeermogelijkheden voor gasten met een beperking

Gasten met een beperking die met de auto naar Disneyland Parijs komen, kunnen gebruikmaken van speciale parkeerplaatsen dicht bij de ingang van de Disney-hotels. Deze parkeerplaatsen zijn breder dan de reguliere parkeerplaatsen en bieden meer ruimte om in en uit de auto te stappen. Vergeet niet om je gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar achter de voorruit te plaatsen.

4. Pendeldiensten voor gasten met een beperking

Disneyland Parijs biedt pendeldiensten aan om gasten van de hotels naar de parken te vervoeren. Deze pendeldiensten zijn toegankelijk voor gasten met een beperking, inclusief rolstoelgebruikers. De bussen zijn uitgerust met een lage instap en een speciale ruimte voor rolstoelen. Er is echter beperkte ruimte beschikbaar, dus het kan zijn dat je even moet wachten op de volgende bus als de rolstoelplaatsen bezet zijn.

5. Zwembaden en wellnessfaciliteiten

Veel Disney-hotels beschikken over zwembaden en wellnessfaciliteiten die toegankelijk zijn voor gasten met een beperking. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale kleedruimtes, douches en toiletten voor gasten met een beperking. Daarnaast zijn de zwembaden vaak voorzien van een helling of een speciale lift om het in- en uitstappen gemakkelijker te maken. Informeer bij het hotel naar de beschikbare faciliteiten en eventuele begeleiding die je nodig hebt bij het gebruik ervan.

6. Speciale dieetwensen in de restaurants

Disneyland Parijs begrijpt dat sommige gasten met een beperking ook te maken hebben met speciale dieetwensen. In de restaurants van de Disney-hotels kun je daarom vaak rekenen op maaltijden die aangepast zijn aan jouw dieetwensen. Denk bijvoorbeeld aan glutenvrije, lactosevrije of suikervrije gerechten. Het is aan te raden om dit bij het reserveren van je verblijf al aan te geven, zodat het keukenpersoneel hier rekening mee kan houden.

7. Hulp en ondersteuning van het personeel

Het personeel in de Disney-hotels is getraind om gasten met een beperking te helpen en te ondersteunen. Ze kunnen je bijvoorbeeld assisteren bij het in- en uitchecken, je de weg wijzen in het hotel, of je helpen bij het gebruik van de faciliteiten. Aarzel niet om het personeel om hulp te vragen als je dit nodig hebt.

8. Toegankelijkheid in de parken

Naast de toegankelijkheid in de Disney-hotels, zijn ook de parken van Disneyland Parijs toegankelijk voor gasten met een beperking. Er zijn speciale toegangskaarten beschikbaar die je toegang geven tot aangepaste wachtrijen, zodat je niet lang hoeft te wachten bij de attracties. Ook zijn er speciale voorzieningen zoals aangepaste toiletten, rustzones en rolstoelverhuur. Informeer bij de receptie van je hotel naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Disneyland Parijs streeft ernaar om een magische ervaring te bieden voor al haar gasten, ongeacht hun beperkingen. De Disney-hotels bieden daarom verschillende faciliteiten en diensten om het verblijf van gasten met een beperking zo aangenaam en zorgeloos mogelijk te maken. Van aangepaste kamers tot speciale parkeerplaatsen, en van toegankelijke pendeldiensten tot hulp en ondersteuning van het personeel: Disneyland Parijs zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van de magie.