Villages Nature Paris: de perfecte eco-vriendelijke vakantiebestemming nabij Disneyland Parijs

26 juni 2023
Villages Nature Paris: de perfecte eco-vriendelijke vakantiebestemming nabij Disneyland Parijs

Als je op zoek bent naar een eco-vriendelijke vakantiebestemming in de buurt van Disneyland Parijs, dan is Villages Nature Paris precies wat je zoekt. Dit unieke resort biedt een duurzame en milieuvriendelijke ervaring voor gasten van alle leeftijden. In deze blogpost zullen we je meer vertellen over dit bijzondere vakantiepark en waarom het een bezoek waard is.

Wat is Villages Nature Paris?

Villages Nature Paris is een eco-vriendelijk vakantiepark gelegen op slechts enkele kilometers van Disneyland Parijs en op ongeveer 32 km van het centrum van Parijs. Het park is ontworpen om een ​​unieke en duurzame vakantie-ervaring te bieden, in harmonie met de natuur. Het park is gebouwd op 120 hectare grond en biedt gasten een scala aan activiteiten en faciliteiten.

Eco-vriendelijke accommodaties

Een van de grootste voordelen van Villages Nature Paris is de nadruk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit is te zien in de accommodaties die beschikbaar zijn voor gasten. Het park biedt verschillende soorten accommodaties, variërend van appartementen tot cottages en boomhuizen. Elk van deze accommodaties is zo ontworpen dat ze het milieu zo min mogelijk belasten.

De appartementen en cottages zijn bijvoorbeeld gebouwd met houten panelen en bevatten een aantal ecologische functies, zoals een regenwateropvangsysteem, zonnepanelen en vloerverwarming. De boomhuizen zijn gebouwd met duurzaam hout en bieden een prachtig uitzicht op het omliggende bos.

Activiteiten voor het hele gezin

Villages Nature Paris biedt een breed scala aan activiteiten voor gasten van alle leeftijden. Er zijn verschillende zwembaden, waaronder een buitenzwembad en een overdekt golfslagbad, evenals een kinderzwembad en een peuterbad. Er is ook een wellnesscentrum waar gasten kunnen genieten van massages, sauna's en andere ontspannende behandelingen.

Voor de avontuurlijke gasten zijn er tal van activiteiten om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan kanoën op het meer dat door het park stroomt, of een fiets huren en de omgeving verkennen. Er zijn ook verschillende speelplaatsen en sportvelden voor kinderen, evenals een indoor speelplaats.

Milieuvriendelijkheid in het hart van Villages Nature Paris

Duurzaamheid staat centraal in Villages Nature Paris. Het park heeft een aantal innovatieve functies die de impact op het milieu minimaliseren. Er is bijvoorbeeld een waterzuiveringsinstallatie op het terrein die het afvalwater van het park behandelt en terugstuurt naar het meer. Er zijn ook verschillende tuinen en biologische boerderijen waar gasten biologische producten kunnen kopen.

Het park gebruikt ook geothermische energie om de gebouwen te verwarmen en te koelen. Dit betekent dat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt en dat de CO2-uitstoot tot een minimum wordt beperkt.

Nabijheid van Disneyland Parijs

Een ander groot voordeel van Villages Nature Paris is de nabijheid van Disneyland Parijs. Het park ligt op slechts enkele kilometers van het beroemde pretpark, waardoor het de perfecte uitvalsbasis is voor een magische vakantie met het gezin.

Het park biedt ook een gratis pendeldienst naar Disneyland Parijs, waardoor het gemakkelijk is om heen en weer te reizen tussen de twee locaties.

Villages Nature Paris biedt een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een eco-vriendelijke vakantiebestemming nabij Disneyland Parijs. Met een scala aan activiteiten voor het hele gezin, milieuvriendelijke accommodaties en innovatieve functies die de impact op het milieu minimaliseren, is dit park een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam toerisme. Boek vandaag nog je vakantie naar Villages Nature Paris en ervaar het zelf!